Aanpak

De missie van StretchUp is om werkgevers te ondersteunen in het gezond maken en houden van organisaties. Onze dienstverlening start altijd met onderzoek. Het opstellen van een RI&E of uitvoeren van een PMO, PAGO of een nulmeting. Daarmee kunnen wij voor organisaties vitaliteitsprogramma op maat maken. Altijd samen met ervaren zorgprofessionals. Altijd met een doel voor de lange termijn. Niet omdat onderzoeken vaak wettelijke verplichtingen zijn, maar omdat wij geloven in het nut van extra aandacht voor gezondheid van medewerkers. Medewerkers zijn het goud van je organisatie.

Zo doen we dat

1. Onderzoek RI&E, PAGO, PMO

We starten altijd met het bepalen van ambities en met een analyse om inzicht te krijgen in de behoeftes binnen de organisatie. Onze online nulmeting-tool leent zich hier perfect voor. Met deze data kunnen wij gericht advies geven en een programma op maat maken.  Belangrijke onderdelen zijn een RI&E, PAGO en PMO.

2. Advies

Op basis van de nulmeting en ambities van uw organisatie bepalen we de strategie en vertalen we dit naar concrete doelen. Hierop volgt ons advies voor een rood, oranje of groen programma die we op maat invullen met onze bouwstenen. 

3. Implementatie en uitvoering

Wij helpen om het vitaliteitsprogramma succesvol uit te rollen binnen de organisatie. Dat medewerkers op de werkvloer bereikt worden en dat vitaliteit onderdeel wordt van de bedrijfscultuur. Communicatie is een onmisbaar onderdeel van een succesvol vitaliteitsbeleid.

4. Testen en evalueren

We houden de resultaten bij, evalueren en sturen bij waar nodig. Bijsturen is belangrijk omdat organisaties gaandeweg voor nieuwe uitdagingen komen te staan. Van Fit worden, naar Fit zijn naar Fit blijven.

5. Duurzame implementatie

Het doel is om de mentale en fysieke gezondheid van werknemers te verbeteren én te behouden. Om dit te bereiken, moet gezondheid en welzijn centraal staan in de bedrijfscultuur en moet het vitaliteitsprogramma op lange termijn worden geïmplementeerd bij alle werknemers. We bieden persoonlijke begeleiding en coaching om de werknemers te ondersteunen bij het behalen van hun gezondheidsdoelen. Daarnaast organiseren we regelmatig lezingen, webinars en publiceren we artikelen waarin we handvatten bieden voor een gezonde levensstijl, zowel op het werk als in de vrije tijd. We zetten ook e-health in om het proces te ondersteunen. Door deze aanpak streven we naar een duurzaam en gezond bedrijf.

Onze programma’s op basis van nulmeting

 • zorgelijk

  Programma
  Crisisinterventie &
  Transformatie

  Vertrekkende, verzuimende of overspannen medewerkers zijn dé indicatie dat een transformatie nodig is. StretchUp zet niet alleen in op symptoombestrijding, maar pakt samen met uw organisatie de oorzaak aan. Zodat echte duurzame inzetbaarheid op de lange termijn gerealiseerd kan worden. 

   

  De (para)medici staan klaar voor de crisisinterventie terwijl de gezondheids-adviseurs met u om tafel gaan om de gezondheid te waarborgen, nu en in de toekomst.

 • let op

  Programma
  Verbetering &
  Consistentie

  Werkgevers denken vaak ‘Mijn mensen melden zich niet vaak ziek en we hebben ook geen burn-out gevallen, dus het zou wel goed gaan’, maar hoe zit het met de productiviteit? Als uit de 0-meting blijkt dat de balans tussen belasting en belastbaarheid voor 30% verstoord is, is het tijd voor risicomanagement. Afwisselende interventies plus structurele veranderingen om de algehele vitaliteit van de medewerkers te verbeteren én vast te houden. De gezondheid van je medewerkers straalt door in de gezondheid van uw organisatie.

 • goed

  Programma
  Preventie &
  Werkplezier

  Hoe houd je medewerkers gezond? Met gezondheidsmanagement. Zet in op preventie en verhoog het welzijn met (werk)interventies op bio, psycho en sociaal terrein.

   

  Wil je uitblinken als werkgever? Dan organiseren wij bijzondere ervaringen en challenges zoals een fietstocht in de Alpen of een eigen marathon.

Meer weten?

Bram van der Wilk informeert u graag in een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden.
Contact